تلاش برای کاهش دشواری های زندگی معلولین در گیلان
تلاش برای کاهش دشواری های زندگی معلولین در گیلان
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی گیلان گفت: تلاش داریم با زیرساخت های مناسب معلولین استان دشواری های کمتری داشته باشند.

سیامک حیدری مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی گیلان با اشاره به اینکه یکی از مصادیق حقوق شهروندی در نظام اداری، فراهم کردن بستر مناسب جهت برخورداری کامل و سریع  اشخاص توانخواه از امتیازات خاص قانونی بوده و در واقع اجرای آن به مثابه یک وظیفه شرعی است، اظهار کرد: ضرورت ایجاد تمهیدات لازم جهت خدمات دهی آسان و سریع به اشخاض توانخواه را جزء الویت های کارگروه اجتماعی فرهنگی استان است.

وی افزود: بنا به فراخور وظایف دستگاه‌های استان و تامین منابع که برای بهبود وضعیت معلولین در نظر گرفته شده، سعی کردیم، بسترهای لازم را برای ارتقای بخش‌های مختلف معلولین استان فراهم کنیم.

حیدری با بیان اینکه هر چقدر بسترها و زیرساخت های بهتری مهیا شود، حضور معلولین در جامعه بیشتر می‌شود، ادامه داد: حضور معلولین در جامعه موجب کاهش بیماری‌ها و استرس‌این عزیزان می شود و تحقق این امر را نیازمند تلاش مضاعف دستگاه های مربوطه هستیم.

وی با اشاره به اینکه گیلان در بخش توسعه اجتماعی و اقتصادی در حوزه سلامت گیلان از استان‌های برخوردار محسوب می‌شود، گفت: البته در برخی از شهرستان های استان نظیر شهرستان شفت شاهد کم برخوردای معلولین از بسترهای لازم برای توسعه و حضورشان در جامعه هستیم و علاوه بر شفت، لازم است بسترهای توسعه بریا بهبود وضعیت معلولین در جامعه در شهرستان هایی مانند رودبار و تالش نیز بهتر شود و این امر باید همراه با نگاه رفع تبعیض در حوزه های مختلف در این شهرستان‌ها به سرانجام برسد.

وی اولین گام در این رابطه را منوط به آگاه سازی جامعه نسبت به حقوق معلولین اعلام کرد و نقش رسانه‌های خبری در جهت تولید محتوا را بسیار پررنگ دانست که باعث ارائه آگاهی روشنی از معلولیت و به ویژه چگونگی ارتباط و تعامل درست و سازنده با معلولین در جامعه را فراهم می‌سازد.

حیدری با اشاره به اهمیت و ضرورت فعالیت شورای توانبخشی محلی (CBR)  که با هدف افزایش مشارکت و همیاری افراد محلی در رفع مشکلات معلولین در نقاط مختلف استان به ویژه در بخش ها و روستاهای سراسر استان تأسیس شده را موثر دانست و ادامه داد: موضوعات و مسائل محوری در خصوص معلولین باید با مطالبه ذینفعان مختلف در این بخش مورد پیگیری قرار گیرد.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استان، ضمن تجلیل از دستاوردها و اقدامات صورت گرفته در حوزه معلولین، توجه فعالان بخش های مختلف مرتبط به حقوق معلولین را به عملیاتی کردن این حقوق در برنامه های مختلف توسعه کشوری و استانی جلب کرد تا این حقوق با تعاریف عملیاتی خاص در برنامه‌های مختلف توسعه کشوری و استانی قرار نگیرد زیرا تحقق عملیاتی آن در حوزه مختلف با چالش های مختلفی روبرو خواهد بود.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی در ادامه  با تأکید بر پیگیری مطالبات و حقوق مختلف معلولین توسط دستگاه های اجرایی متولی در استان،   جهت برخورداری افراد  توانخواه از حقوق برابر با سایر افراد در جامعه، بر لزوم تهیه پیوست مناسب‌سازی طرح های عمرانی و همچنین تشکیل کمیته ارزیابی عملکرد حقوق معلولین در استان تأکید کرد.

وی گفت: جهت پیگیری مطالبان معلولین، وجود مشاورین و همچنین نماینده معلولین در دستگاه های اجرایی بسیار مثمر ثمر است.

سیامک حیدری آگاه سازی جامعه توسط رسانه های خبری در راستای حمایت از معلولین، تشکیل شورای توانبخشی محلی و همچنین تهیه پیوست مناسب سازی طرح های عمرانی را از مهمترین برنامه ها ی عملیاتی در حوزه ارتقاء و همچنین تحقق حقوق معلولین در استان عنوان کرد.