فلسفه وجودی تاسیس تعاونی های توسعه جلوگیری از ایجاد فضای رانتی است
فلسفه وجودی تاسیس تعاونی های توسعه جلوگیری از ایجاد فضای رانتی است
عباس علیزاده مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان در نشست هم‌اندیشی و بررسی وضعیت شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان آستانه اشرفیه که با حضور رضایی فرماندار و اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان برگزار شد، فلسفه وجودی تاسیس شرکت های تعاونی توسعه و عمران را جلوگیری از ایجاد فضای رانتی در اقتصاد کشور دانست.

به گزارش رشتستان به نقل از  روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان: عباس علیزاده مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان در نشست هم‌اندیشی و بررسی وضعیت شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان آستانه اشرفیه که با حضور رضایی فرماندار و اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان برگزار شد، فلسفه وجودی تاسیس شرکت های تعاونی توسعه و عمران را جلوگیری از ایجاد فضای رانتی در اقتصاد کشور دانست و افزود: با توجه به بسترسازی مناسب، زمینه برای ایجاد اشتغال توسط تعاونی های توسعه و عمران فراهم است و باید با استفاده از ظرفیت های موجود امورات غیرحاکمیتی هر شهرستان به مردم همان شهرستان واگذار شود تا بدین وسیله از مواهب اقتصادی آن بهره مند شوند.

مدیرکل در ادامه به مصوبات قانونی در حوزه تعاونی های توسعه و عمران اشاره کرد و افزود: وظیفه نهادهای دولتی تسهیلگری در امور اقتصادی است و با توجه به مصوبات قانونی در حوزه تعاونی های توسعه و عمران  حداقل ۱۰ درصد از زراعت چوب و طرح هایی نظیر آب بندان ها و سایر امور عمرانی شهرستان ها باید به تعاونی توسعه و عمران واگذار شود.

علیزاده یکی از اولویت های مهم وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی را تشکیل و ایجاد زمینه فعالیت برای شرکت های تعاونی توسعه و عمران دانست و تشکیل و ثبت این شرکت های تعاونی در تمام شهرستان های استان گیلان را تا پایان دولت در دستور کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان عنوان کرد.

  وی حمایت و تقویت تعاونی های توسعه وعمران شهرستان را در راستای اجرای اصل ۴۴ و واگذاری امور مردم به خودشان دانست که در قانون تعاونی های توسعه و عمران نیز به این موضوع اشاره شده است و دستگاه های اجرایی می توانند طرح ها و پروژه های قابل واگذاری را با ترک تشریفات  به این تعاونی ها واگذار کنند.

مدیرکل در ادامه به تشکیل کارگروه راهبردی تعاونی توسعه و عمران در اداره کل با هدف نظارت، برنامه ریزی و هدایت تعاونی های مذکور اشاره و افزود: دبیرخانه این ستاد موظف به پیگیری و رصد فعالیت  شرکت های تشکیل شده و همچنین بررسی مشکلات و موانع موجود و رفع این مشکلات است.  وی دیگر هدف از تشکیل این کارگروه را به ثبت رساندن تعاونی توسعه و عمران در تمام شهرستان های استان و فراهم کردن زمینه فعالیت اقتصادی برای این شرکت ها، تا پایان دولت دانست.

وی نقش فرمانداران را در تشکیل شرکت های تعاونی توسعه و عمران بسیار حائز اهمیت دانست و  خاطرنشان کرد: طبق تفاهم نامه مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت کشور فرمانداران موظف اند گزارش روند فعالیت تعاونی توسعه و عمران شهرستان را به وزارت کشور ارائه کنند.

رضایی فرماندار آستانه اشرفیه نیز در این نشست به ظرفیت های شهرستان در حوزه های مختلف اشاره و از حمایت همه جانبه مجموعه فرمانداری از شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان خبر داد. وی از تعاونی توسعه و عمران به عنوان موتور محرک توسعه شهرستان یادکرد و هدایت منابع مردم به سمت تولید، بسترسازی برای ورود مردم به فعالیت های اقتصادی و اجرای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی را از مواهب تشکیل تعاونی های توسعه و عمران دانست و افزود: از تمام دستگاه های اجرایی انتظار داریم با جدیت تمام در به ثمر رسیدن فعالیت های شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان کوشا باشند.

  • منبع خبر : اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان