برنجکاران گیلان بر اساس تقویم زراعی کشت و کار کنند
برنجکاران گیلان بر اساس تقویم زراعی کشت و کار کنند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از شالیکاران استان خواست تا کشت و کار برنج را بر اساس تقویم زراعی تدوین شده انجام دهند تا دچار مشکل نشوند.

به گزارش پایگاه خبری رشتستان به نقل از ایرنا – صالح محمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان روز چهارشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ در این گفت و گو اظهار کرد: با توجه به تنش آبی ضروری است شالیکاران گیلان در مراحل کشت و کار برنج اعم از آماده‌سازی زمین، جوانه‌دارشدن بذر، احداث خزانه، پادلینگ «یکی از روش‌های معمول آماده‌سازی بستر برای نشاکاری برنج در اراضی شالیزاری» و نشاکاری بر اساس تقویم زراعی عمل کنند.

وی با بیان اینکه تقویم زراعی در گیلان براساس پژوهش‌ها و در نظرگرفتن شرایط و منابع تدوین شده‌است، اضافه کرد: سال گذشته ۷۵ درصد کشاورزی استان منطبق با تقویم زراعی بود و در مناطقی که با مشکل مواجه می‌شد به دلیل عدم توجه به تقویم کاشت بوده از این‌رو شالیکاران به تقویم زراعی توجه جدی داشته باشند.

برنجکاران گیلان بر اساس تقویم زراعی کشت و کار کنند

وی خاطر نشان کرد: تاریخ‌های تعیین شده براساس شرایط نرمال هواشناسی بوده و کشاورزان باید با لحاظ پیش‌بینی‌های کوتاه مدت اقدامات لازم را به عمل آورند ضمن اینکه مراحل رشد براساس ارقام محلی رایج با طول دوره رشد حدود ۱۲۰ روزه تنظیم شده‌است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه تاکنون نزدیک به ۷۰ درصد از شالیزارهای استان زیر شخم اولیه رفته است، اضافه کرد: کشاورزان از فرصت بارندگی‌های بهاری استفاده کرده و نسبت به شخم اولیه در اراضی شالیزاری خود اقدام کنند.

وی خاطر نشان کرد: سد سپیدرورد به عنوان بزرگترین و تنها منبع آبی حوزه شالیکاری گیلان ۱۷۱ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان را پوشش می‌دهد که بر اساس آخرین گزارش ها حدود ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب دارد از این رو ضروری است که شالیکاران بر اساس تقویم زراعی جهاد کشاورزی اقدام کنند.

محمدی اضافه کرد: اراضی شالیزاری که تنها وابسته به حوزه سدسپیدرود هستند، حتما به زمان رهاسازی آب که شرکت آب منطقه‌ای استان اعلام خواهد کرد، توجه ویژه و جدی داشته باشند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: نخستین نشاء برنج سال زراعی جدید به روش مکانیزاسیون در سطح گیلان در شهرستان‌های آستارا و رودسر انجام شد. بیشتر بخوانید: نخستین نشاء مکانیزه برنج گیلان در آستارا و رودسر انجام شد

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای گیلان از ذخیره ۵۳۸ میلیون متر مکعبی سد سفید رود تاکنون خبرداد و گفت: این میزان ذخیره نسبت به مدت مشابه سال گذشته در حوضه سد سفید رود ۲۱ درصدو نسبت به مدت نرمال ۵۰ درصد کاهش دارد. ذخیره آب سد سفید رود به ۵۳۸ میلیون متر مکعب رسید

گیلان دارای ۳۱۴هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند. برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده‌ترین محصولات کشاورزی گیلان هستند. گیلان همچنین یکی از تولیدکنندگان مهم طیور در کشور است.

این خطه بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌ های کشت شده برنج در این استان رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

شهرستان‌های رشت و صومعه‌سرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.

  • منبع خبر : ایرنا