تعرفه برداشت مکانیزه برنج و بسته‌بندی کاه و کلش در گیلان اعلام شد
تعرفه برداشت مکانیزه برنج و بسته‌بندی کاه و کلش در گیلان اعلام شد
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اعلام تعرفه برداشت مکانیزه برنج در سال جاری از کمباین‌داران خواست تا این تعرفه‌ها را رعایت کنند.

به گزارش پایگاه خبری رشتستان به نقل از ایرنا – صالح محمدی رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان روز پنجشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۲  در این گفت و گو اظهار کرد: برداشت با کمباین ویژه برنج به ازای هر ۲۲ گونی شلتوک استحصالی یک گونی به عنوان دستمزد و برداشت محصول نیمه ورس با کمباین به ازای هر ۱۹ گونی شلتوک استحصالی یک گونی به عنوان دستمزد در نظر گرفته شده‌است.

وی با بیان اینکه برای برداشت محصول کاملا خوابیده با کمباین برنج به ازای هر ۱۷ گونی شلتوک استحصالی یک گونی به عنوان دستمزد باید توسط کمباین‌داران دریافت شود، افزود: برای خرمنکوبی با خرمنکوب های پشت تراکتوری به ازای هر ۲۸ گونی شلتوک استحصالی یک گونی به عنوان دستمزد در نظر تعیین شده‌است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطر نشان کرد: برای بسته‌بندی کاه و کلش با بیلر هشت هزار تومان برای هر بسته به ابعاد متعارف ” به طول ۸۰ سانتی متر و به وزن ۲۰ کیلوگرم” تعیین شده‌است.

وی با اشاره به افزایش درآمد شالیکاران از طریق جمع‌آوری، بسته‌بندی و فروش کاه و کلش از آنان خواست تا نسبت به جمع‌آوری آن اقدام کنند.

بیشتر بخوانید:

شالیکاران کاه و کُلش برنج را آتش نزنند

وی در ادامه با اشاره به پیش‌بینی برداشت مکانیزه برنج در ۱۹۵ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان بیان کرد: در سال زراعی جاری کشت مکانیزه برنج برای ۱۸۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان پیش‌بینی شده بود که ۱۹۰ هزار هکتار از اراضی به روش ماشینی و بقیه به روش دستی و سنتی کشت شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطر نشان کرد: بر اساس آخرین آمار برداشت برنج تاکنون در افزون بر ۷۰ هزار هکتار معادل ۳۰ درصد از شالیزارهای استان انجام شده‌است.

وی با اشاره به اعلام هواشناسی مبنی بر استقرار هوای گرم در استان تا پایان هفته جاری از شالیکاران خواست تا با توجه به شرایط مساعد جوی برای برداشت خوشه های رسیده برنج اقدام کنند.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

  • منبع خبر : ایرنا