افزایش ۴۳ درصدی تولید خاویار در استان گیلان
افزایش ۴۳ درصدی تولید خاویار در استان گیلان
مدیرکل شیلات گیلان، با بیان اینکه بخشی از تولید گوشت ماهیان خاویاری و خاویار صرف مصرف داخلی می شود، خاطرنشان کرد: در سال ۹۹ شاهد افزایش ۳۱ درصدی در تولید گوشت ماهیان خاویاری و افزایش ۴۳ درصدی در تولید خاویار بودیم.
مدیرکل شیلات گیلان، با بیان اینکه سال گذشته ۵۵ تن گوشت ماهیان خاویاری و ۱۱۴۰ کیلوگرم خاویار را صادر کردیم، گفت: شاهد افزایش ۳۱ درصدی در تولید گوشت ماهیان خاویاری و افزایش ۴۳ درصدی در تولید خاویار طی سال گذشته هستیم.

عظیم مدبری با بیان اینکه استان گیلان رتبه نخست تولید خاویار را در سال ۱۳۹۹ در  کشور دارد، اظهار کرد: سال گذشته ۵۴۵۱ کیلوگرم خاویار در استان تولید شده است.

وی با اشاره به تولید ۸۶۲ تن گوشت ماهیان خاویاری در گیلان، افزود: سال گذشته ۵۵ تن گوشت ماهیان خاویاری و ۱۱۴۰ کیلوگرم خاویار از استان گیلان به خارج از کشور صادر شده است.

مدیرکل شیلات گیلان گفت: این میزان تولید گوشت و خاویار ماهیان پرورشی توسط ۶۷ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری شامل ۴۸ مزرعه صنعتی و ۱۹ مزرعه در قالب مشاغل خانگی و خرد در استان انجام شده است.

مدبری، با اشاره به وجود مزارع تولید خاویار در شهرستان های تالش، آستانه اشرفیه، لاهیجان، رودسر، رشت، بندرانزلی و رودبار، متذکر شد: کشورهای فرانسه، روسیه، ارمنستان، آذربایجان، چین و امارات مقصد خاویار صادراتی گیلان هستند.

وی قیمت هر کیلوگرم خاویار پرورشی صادراتی را حدود ۷۰۰ دلار و ارزش اقتصادی خاویار پرورشی صادراتی را حدود ۳۳۵ میلیارد و ۳۴۰ میلیون ریال و ارزش اقتصادی گوشت ماهیان خاویاری صادراتی را معادل ۱۵۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال اعلام کرد.

مدیرکل شیلات گیلان، با بیان اینکه بخشی از تولید گوشت ماهیان خاویاری و خاویار صرف مصرف داخلی می شود، خاطرنشان کرد: در سال ۹۹ شاهد افزایش ۳۱ درصدی در تولید گوشت ماهیان خاویاری و افزایش ۴۳ درصدی در تولید خاویار بودیم.

مدبری همچنین یادآور شد: به منظور بازسازی ذخایر گونه های ارزشمند ماهیان خاویاری دریای خزر تعداد حدود ۶۵۳ هزار قطعه انواع بچه ماهیان خاویاری توسط مراکز بازسازی ذخایر ژنتیکی شیلات گیلان در رودخانه های منتهی به دریای خزر رهاسازی شد.

  • منبع خبر : خبرگزاری ایسنا