به گزارش پایگاه خبری رشتستان به نقل از روابط عمومی بهزیستی استان گیلان،محمد محمدی دعوی سرایی هنرمند ناشنوایی است که بعنوان تنها بافنده فرش دورو در جهان است که تاکنون ۱۴ اثر بی بدیل را در مدت ۱۵ سال خلق کرده است و اولین دارنده مدال صلح جهانی ابن سینااست.
محمد محمدی دعویسرایی” در چهارمین روز از اسفند سال ۱۳۳۷ در روستای دعویسرا از توابع شهرستان رودسر چشم به جهان گشوده است
محمد محمدی دعویسرایی تکواندکار ناشنوای گیلانی است که برترین اثر فرش دوروی جهان را می بافد
این هنرمند شهیر حمایت از آثار هنری ای که توان اثربخشی بین المللی دارند را خواستار شد و افزود:اگر به فرمایش مقام معظم رهبری (هیچ تفکری تا زمانی که با هنر آمیخته نشود در تاریخ ماندگار نخواهد شد) تأسی کنیم باید از بروکراسی موجود در سیستم اداری که باعث دلسردی اندیشه های برتر و هنرهای ماندگار می شود عبور کنیم تا با اشاعه این آثار برتر در جهان از فرهنگ متعالی ایرانی اسلامی در فرایند بحران زدایی استفاده بهنگام و بهینه داشته باشیم .
گفتنی است محمد محمدی دعویسرایی در نه سالگی ۹۰ درصد شنواییاش را به علت بیماری فلج اطفال از دست داد اما عقب ننشست. حتی وقتی به اجبار خانواده به کاشان رفت و قالیباف شد. چندسالی بعد از مهاجرتش شرکت فرش گلیمان را ثبت و فرشی دورو اختراع کرد. این فرش که در دنیا نظیر نداشت، محمدی دعویسرایی را به اولین انسان دارنده مدال صلح ابن سینا تبدیل کرد.
وی تولید اثری بانام افق و شهادت را که در کنگره ۸ هزار شهید استان گیلان رونمایی خواهد شد، هدیه ای ناقابل در قدرشناسی از جانفشانی های شهدا است:آثار جنگ و صلح ،خوب و بد، صلح و زندگی،پیک و صلح، تمدن و توحش،دین و انبیا،فجر،ایران پاک،عشق و صلح،صلح و دوستی از دیگر فعالیت های هنری ام می باشد.
محمدی همه آثارش را در راستای ترویج عشق و دوستی و پرهیز از تنش در جامعه جهانی پدید آورده است
فرشهای دو رویه ای که هنرمند ناشنوای گیلانی می بافد، روایت مهر است و دوستی. او با نگاه به لبهای دیگران حرفها را در می یابد و در جهانی ساکت، با ذهن و دستانی توانمند، رویاهایش را پشت دار قالی نقش میزند.
- منبع خبر : بهزیستی گیلان